Current Affairs 2015-2016 for Competitive Exams – Part 17

This is the Part 17 Current Affairs questions and answers section with explanation for various interview, competitive examination and entrance test. Detailed answer description, explanation are given and it would be easy to understand.

321. Kilimanjaro is located at_______
Answer: Tanzania

322. Joshna Chinpa is related to which of the following sports?
Answer: Squash

323. What is the Headquarters of OECD?
Answer: Chateau de la Muette, Paris, France

324. Pipavav Shipyard is located at_________.
Answer: Gujarat

325. Khanjar 2015 is the joint special exercise between India and _________.
Answer: Kyrgyzstan

326. Who is the director of the movie “Buddha is a Traffic Jam”?
Answer: Vivek Agnihotri

327. What is the limit of Micro ATM?
Answer: Rs. 10,000

328. Which country has launched the PSLV C28?
Answer: UK

329.Vikram Sarabhai Space Centre is located at__________.
Answer: Kerala

330. Governments which Beema Scheme has been covered by LIC of India?
Answer: PMJJBY

331. Who has been awarded with Bharat Ratna in the year 1990?
Answer: Nelson Mandela

332. What is the currency of French Republic?
Answer: Franc

333. What is the FDI percentage in Insurance?
Answer: 49%

334. What is the capital of Andaman Nikobar?
Answer: Port Blair

335. Yoga Express Connects which of the following two cities?
Answer: Haridwar and Ahmedabad

336. Who is the present Chief Minister of Kerala?
Answer: Oommen Chandy

337. What is the currency of Dutch Republic?
Answer: Guilder

338. Brabourne Stadium is located at_______
Answer: Mumbai

339. What is the total number of land exchange between India and Bangladesh as per agreement?
Answer: 160

340. IRDA Act is passed in which year?
Answer: 1999

Sign-up for our email newsletter and get free job alerts, current affairs and GK updates regularly.
Subscribe Here (or)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four + = 7

Popup Dialog Box Powered By :
  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter