Current Affairs 2015-2016 for Competitive Exams – Part 18

This is the Part 18 Current Affairs questions and answers section with explanation for various interview, competitive examination and entrance test. Detailed answer description, explanation are given and it would be easy to understand.

341. G-20 Summit 2015, will be held at Antalya, which was located at________.
Answer: Istambul

342. What is the India’s share in AIIB?
Answer: 8 billion dollar

343. Who is Oolef Pooley?
Answer: English Actor

344. Which bank provides loan in 10 seconds?
Answer: HDFC

345. Shubham Jaglam is related to which of the following sports?
Answer: Golf

346. Ranthambore National Park is located at_________.
Answer: Sawai Madhopur, Rajasthan

347. Nifty 50 is the sensex of________
Answer: India

348. What is the India’s total target of Solar Power by 2022?
Answer: 100000MW

349. Kargil Vijay Divas is celebrated on______
Answer: 26th July

350. What is the Capital of Daman and Diu?
Answer: Daman

351. Kakrapur Nuclear Power Plant is Located at_________.
Answer: Gujarat

352. What is the Venue of Winter Olympics 2022?
Answer: Beijing

353. What is the Headquarter of Food and Agricultural Organizations (FAO)?
Answer: Rome

354. Wheelar island, of Odisha which be renamed as_______.
Answer: Kalam island

355. What is the currency of Switzerland?
Answer: Swiss Franc

356. Which is the world’s largest edible oil consumer?
Answer: China

357. Super Express Way Mega project with estimation of 30000 crore in Maharashtra will connects which of the two cities?
Answer: Mumbai and Nagpur

358. What is the purpose of Mudra Bank?
Answer: Providing loans for small entrepreneurs and also regulates the Micro- Finance Institutions (MFIs).

359. What is the maximum age group to open account under Sukanya Samridhi Yojana?
Answer: 10

360. Varanasi is situated on the bank of which river?
Answer: River Ganga

Sign-up for our email newsletter and get free job alerts, current affairs and GK updates regularly.
Subscribe Here (or)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × = twelve

Popup Dialog Box Powered By :
  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter