Current Affairs 2015-2016 for Competitive Exams – Part8

This is the Part 8 Current Affairs questions and answers section with explanation for various interview, competitive examination and entrance test. Detailed answer description, explanation are given and it would be easy to understand. 

141. Along with Chennai Metro Railway, which city recently launched Metro Railway?
Answer – Jaipur

142. Union Railway Ministry recently inaugurated Integrated Security System in which city?
Answer – Mumbai

143. National Statistics Day is observed on which date?
Answer – 29 June

144. What was the theme of National Statistics Day 2015?
Answer – Social Development.

145. Which among the following state has launched “Mukhymantri Teerth Darshan
Answer- Madhya Pradesh

146. Who is the present Railway Minister of India?
Answer- Mr. Suresh Prabhu

147. Who is the Music Composer of Titanic, that had passed away recently?
Answer- James Horner

148. Which of the following city has hosed Kumbh Mela in 2015?
Answer- Nasik

149. According to Negotiable Instrument Act, what is the Jail term on cheque bounce?
Answer- 2 years

150. Who is the president of IMF?
Answer- Cristina Legard

151. Dispur is the Capital of which Indian State?
Answer- Assam

152. Name the company which has recently took bank its products from Indian Market?
Answer- Nestle

153. What is the Headquarters of AIIB?
Answer- Beijing, China

154. What is the age limit of minors to operate account?
Answer- 10 years

155. What is the Headquarters of Amnesty International?
Answer- London

156. Who is the Youngest player to take test century?
Answer- Mohammad Ashraful

157. Which is the Holy Book of Parsian?
Answer- Avesta

158. JSC Biocom, a_______ based Pharma company has acquired 100% stake.
Answer- Russian

159. National Youth Day was observed on _______.
Answer- 12th January

160. What is the name of the Joint Military exercise between China and Sri Lanka?
Answer- Silk Route- 2015

Sign-up for our email newsletter and get free job alerts, current affairs and GK updates regularly.
Subscribe Here (or)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + eight =

Popup Dialog Box Powered By :
  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter