Current Affairs 2015-2016 for Competitive Exams – Part9

This is the Part 9 Current Affairs questions and answers section with explanation for various interview, competitive examination and entrance test. Detailed answer description, explanation are given and it would be easy to understand. 

161. “Reuters” is the famous news agency of _______.
Answer- UK

162 Dandiya Ras is the famous dance related to which Indian state?
Answer- Gujarat

163. Vikku Vinayakram is related to _______.
Answer- Ghatam

164. Which is the highest award that was given during war time?
Answer- Param Veer Chakr

165. What is the Premium amount for Jeevan Jyoty Yojana?
Answer- Rs. 330/-

166. Who is the Current Head of SAARC?
Answer- Arjun Bahadur Thapa

167. Famous Meenachi Amman Temple was located at_______.
Answer- Tamil Nadu

168. Who is the Chairperson of NITI AYOG?
Answer- Mr. Narendra Modi

169. Who is the present ICC Chairperson?
Answer- Shrinivasan

170. Pu Lal Thanhawla is the Chief Minister of ________.
Answer: Mizoram

171. Whatapp has been acquired by_______
Answer: Facebook

172. Who is the President of IOC?
Answer: Thomas Bach

173. In which year, the last census of India has been calculated?
Answer: 2011

174. Who is the author of “The Da Vinci Code”?
Answer: Dan Brown

175. Who has been recently appointed as the Brand Ambassador of ‘Visit Britain’?
Answer: Saif Ali Khan

176. Which of the following is the India’s biggest employer?
Answer: Indian Railways (1.4 million employees)

177. Pandit Vishwa Mohan is the famous ______ player.
Answer: Veena (Slide Guitar)

178. Which of the following Movie has won the Oscar Award 2015?
Answer: Picture Birdman

179. Pravasi Bhartiya Diwas is observed on______
Answer: 9th January

180. NREGA stands for_____
Answer: National Rural Employment Guarantee Act

Sign-up for our email newsletter and get free job alerts, current affairs and GK updates regularly.
Subscribe Here (or)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− one = 1

Popup Dialog Box Powered By :
  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter